×
Foldere børnehaver

Børnehaver

Tag på udflugt til jeres nærmeste genbrugsstation, eller få besøg af en affaldsekspert og hør historien om "Rappe-Skralde".
Læs mere herunder, og angiv jeres ønsker i bookingformularen nederst på siden.

Alle vores tilbud er gratis.

Højtlæsning af ’Rappeskraldebogen’

I den farverige billedbog ’Rappeskraldebogen’ af Lotte Salling, møder anden ’Rappeskralde’ og Freja på 5 år hinanden en dag, hvor børnehaven er på udflugt. Med remser, samtaler og konkrete eksempler, inddrager bogen børnene i at blive klogere på affaldssortering og genbrug.

’Rappeskralde’-bogen udleveres i forbindelse med opstart af den nye affaldsordning for kommunale institutioner, og kan også bestilles af private børnehaver.

I kan vælge selv at læse bogen højt for børnene, eller få besøg af Reno Djurs’ affaldsforebygger og formidler.
 

Besøg genbrugsstationen

En besøg på genbrugsstationen kan fungere som et udflugtsmål, hvor børnene lærer om affald og sortering, tilpasset børnehaveniveau. Vi snakker om hvad man gør med affaldet derhjemme og i børnehaven, undersøger hvordan haveaffald bliver til kompost, og tager gerne udgangspunkt i affald, I medbringer fra børnehaven (ikke dagrenovation).

Som pædagog er du meget velkommen til at deltage aktivt med spørgsmål til børnene og bidrage med din viden. Besøget kan eventuelt tilpasses et aktuelt tema, I har fokus på. Skriv eventuelle ønsker i bookingformularen.

Varighed: 45 minutter

Praktisk info: 
Da rundvisningen udelukkende foregår udendørs, skal I sørge for at være klædt på til vejret.

Sikkerhed: 
Da genbrugsstationen er en arbejdsplads, gælder følgende regler under besøget:

  • Alle skal bære sikkerhedsvest (udleveres)
  • Rundvisningen foregår i samlet flok (der kan være trafik på pladsen)
  • Det ikke tilladt at hænge på containerne. Både af sikkerhedsmæssige årsager, og fordi der kan være olie på containerne, som ikke går af tøjet igen.

Booking

Skriv ønske til dato og tidspunkt i feltet herunder (angiv gerne flere muligheder). Skal tilbuddet tilpasses et særligt forløb, beskriv da også gerne dette. Vi vender tilbage til dig snarest muligt.